4 Şubat 2013 Pazartesi

Barcelona





BAR PINOTXO


Rambla üzerindeki La Boqueria’nın kapısından girin, sağa dönün ve dördüncü veya beşinci dükkanda durun. Büyük ihtimal yer bulamayacak ve yemek yiyen bir grubun arkasında beklemeye başlayacaksınız! Sıra size geldiğinde bebek kalamar ve fasulye karışımlı ‘chipironescon mongetes’den tabaklarca yiyebilirsiniz. Saat 15.00’a doğru gelirseniz anca tencerelerin dibini sıyırırsınız!

LOLITA

İspanya’nın en ünlü aşçısı Ferran Adria’nın ‘biraderi’ Albert, Inopia diye bir tapasçı açmış. Burası bir anda acayip popüler olmuş ama geçen yaz kapanmış. Lolita aynı yerde açılmış menüsünde ve Inopia’nın spesyalleri var. Çiğ ton balığı olan ‘Atun en escabeche ugero’, patlıcan kızartması benzer ‘Berenjenas con melaza de cana’ ve yumurtalı balık yavrusuna (huevo frito con chanquetes) bayılacaksınız. Rezervasyon yok biz içeri girerken gelen bir çift biz çıkarken hala oradaydı! 20.30’da kapıda olmak ideal. Adres: Tamarit 104. En yakın metro durağı da Poble Sec.

CASA LUCIO

‘Lucio’nun evi’, İspanyol gazete ve dergilerine çıkmış özel bir dükkan. Karısıyla burayı işleten Lucio hem aksi hem sempatik bir ihtiyar. “Burayı yazacağım” dediğimde “Lütfen not düş. Dükkanın sahibi İngilizce bilmiyor ama yemek ve şarap için ona güvenin” dedi. Enginar ve içi beyaz peynirli kurutulmuş domates şahaneydi. Ama gerçek bomba ‘Jamon con datil’. Jambona sarılmış hurmayı uzun bir süre unutamayacağım sanırım. Adres: Lolita’nın köşesinden yukarı çıkın.

Barcelona’nın en tarihi cafelerinden biri Picasso’nun da zamanında takıldığı El 4 Gats. Bira bardakları çok orijinal. Orujo Gallec diye bir likör ondan uzak durun!

Hiç yorum yok: